00G62TCCAC                        

phone number

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

23123

15 жовтня 2015 року в рамках Europe Code Week 2015 в Інституті інформатики НПУ ім. М.П. Драгоманова було проведено круглий стіл, де майбутні інженери-програмісти взяли активну участь в обговоренні питань щодо створення баз даних, заснованих на впровадженні в запит довільного SQL-коду, впровадження в СУБД MySQL нової системи кодувань і сортувань.

Дякуємо учасникам – студентам 21 ПІ групи, організатору – доценту кафедри інформаційних технологій та програмування Інституту інформатики Олені Олександрівні Гриб’юк!

Відомості про подію – http://events.codeweek.eu/view/5253/ukrainian-code-week/.

 

Європейський Тиждень Коду (Europe Code Week) – ініціатива започаткована у 2013 році Ніеле Кроес, єврокомісаром з питань цифрових технологій, та проводиться щорічно за ініціативи Єврокомісії з метою популяризації програмування і поширенню комп'ютерної грамотності.

У 2013 році Тиждень розпочався з 300 заходів по всій Європі, 2014 року – Europe Code Week об’єднав більш, ніж 150000 людей з 37 країн світу, було проведено 4000 заходів (детальніше – http://codeweek.eu).

У прес-релізі Європейської комісії з нагоди Європейського Тижня Коду, за словами віце-президента з питань єдиного цифрового ринку Андруса Ансіпа зазначено: «Тиждень сприятиме навчанню та викладанню кодування для створення потужної коаліції між цифровими навичками та заповненню робочих місць» (детальніше – https://ec.europa.eu/commission/2014-2019/ansip/blog/lets-get-europe-coding-and-train-people-future_en ).

Головною метою ініціативи є поширення ідей, створення спільнот та сприяння навчанню кодування дітей та дорослих. Головний координатор Європейського Тижня Коду в Україні – Юрій Клековкін, талановитий інженер та програміст (детальніше – http://gurt.org.ua/news/events/28785/).

Відомості про Європейський Тиждень Коду в Україні постійно оновлюється на сторінці події у Facebook: https://www.facebook.com/EuWeekCodeUA/

Більшості людей програмування здається незрозумілим і складним, але насправді це дуже цікаво.

  1. Навчитися програмувати можна в будь-якому віці. І для цього є чимало можливостей. Познайомтесь з історією Лорі, котра почала вчитися програмувати у віці 57 років.
  2. Досвід програмування є навіть у Барака Обами. У грудні 2014 року він став першим президентом США, який написав рядок коду в ході заходу з популяризації навчання інформатики.
  3. Це дитяча забава, в буквальному сенсі. Ряд веб-сайтів і додатків розроблені для того, щоб допомогти дітям і підліткам навчитися програмувати. Діти 5-7 років можуть спробувати додаток Scratch Jr, розроблений співробітниками Університету Тафтса і Массачусетського технологічного інституту. Діти більш старшого віку можуть створити програми для віртуального робота з RoboMindacademy або ось цього дерев'яного робота.
  4. Уміння програмувати могло б бути корисним для Вашої роботи, оскільки дозволяє виробити ряд навичок, які можна легко застосувати і у вирішенні інших завдань.
  5. Це може сприяти кар'єрному зростанню. Можливо, Ви не досягнете такого ж успіху, як Марк Цукерберг, але вміння програмувати може допомогти вашому просуванню по службі. Навчання програмуванню має допомогти в боротьбі з безробіттям серед молоді, вважають у Єврокомісії.
  6. Комп'ютерні програми проникають практично в усі сфери діяльності. Розуміння того, як вони працюють, дозволяє усувати проблеми, а також створювати власне програмне забезпечення.
  7. Програмувати стало дуже просто. У вільному доступі чимало електронних підручників і спеціальних програм, які помітно полегшують процес навчання.
  8. Багато хто вважає необхідним побороти стереотип, згідно з яким програміст – це світлошкірий молодий чоловік, який працює в Кремнієвій долині. Так, у США ряд курсів розроблені спеціально для дівчаток.
  9. А деякі вважають, що програмування - це вид поезії.

Детальніше – http://ru.euronews.com/2015/10/13/code-week-eight-reasons-to-brush-up-your-computer-skills/ .

   

WEB-сервіси

gmail mobile 07 535x535 27215629  YouTube logo 2015.svg 57ebbd433df78c690fc6ffa0 unnamed homeHeaderLogoImage uk UA edocs fi Outlook.com Blog Asset 232x232 gHkOrVkf
   

Наші партнери

sEZWS0m0PlM sEZWS0m0PlM unnamed

   
© ALLROUNDER

Вхід